Werkwijze

 

Pimpelmees geboortekaartjes bestellen is heel simpel! Maak om te beginnen een account aan, zodat je je gemaakte kaartjes kunt opslaan. Zo kun je er later mee verder gaan zonder dat er teksten of aanpassingen verloren gaan. Een account is ook nodig om een proefdruk, enveloppen en uiteindelijk een oplage kaarten te kunnen bestellen.
 

1. Kies je kaart

Struin door onze collectie en kies je favoriete geboortekaartje. Klik vervolgens rechtsboven de kaart op de button 'maak deze kaart' om de kaartenmaker te starten. Je kunt nu zelf aan de slag! Er zijn een aantal bewerkingen mogelijk. Je kunt uiteraard bij alle kaarten de teksten en lettertypes aanpassen. Bij de sommige kaarten kun je de kleine illustraties verplaatsen, schalen of vervangen, bijvoorbeeld om teksten meer ruimte te geven of van achterkant wisselen. In het geval van een fotokaart kun je uiteraard een foto toevoegen. Ben je tevreden met je kaart, sla deze dan op, bestel een proefdruk en bewonder het resultaat! Mocht je nog twijfelen tussen 2 of meer kaarten, je kunt meerdere kaarten bewerken, opslaan en meerder proefdrukken tegelijk bestellen.
 

2. Bestel een proefdruk

Je bent natuurlijk benieuwd naar het resultaat. We raden je aan een proefdruk te bestellen zodat je de kwaliteit van het drukwerk, papiersoort en de envelop goed kunt beoordelen. Misschien geeft de proefdruk aanleiding het kaartje iets aan te passen. Mocht je een vraag hebben over de proefdruk neem dan gerust contact met ons op! 

Je hebt de keuze uit vier soorten papier. De kaartjes worden standaard op 300 grams wit glad papier gedrukt. Dit gewicht is nodig om echt mooie stevige kaartjes te krijgen, die goed blijven staan. Tegen een meerprijs kun je ook kiezen voor natuurkarton, parelmoer papier of papier met structuur. Natuurkarton is een hagelwitte, volledig matte papiersoort zonder finish. Parelmoer papier geeft het kaartje een prachtige schittering. Papier met structuur geeft het kaartje aan de buitenzijden de uitstraling van geschept papier. Papier met structuur komt vooral goed tot zijn recht bij kaartjes met een witte achtergrond.
Kaartjes met zilver- of goudfolie worden gedrukt op een vaste papiersoort die geschikt is voor foliedruk. Je kunt in dit geval dus niet zelf een papiersoort kiezen.

 

3. Bestel eventueel de enveloppen vooraf

Je kunt de enveloppen eventueel vooraf bestellen, zodat je ze vast kunt beschrijven. Verzendkosten hiervoor bedragen €4,95 binnen Nederland en €11,25 voor België. 
 

4. Kindje geboren? Bestel een oplage

Zodra jullie kindje geboren is kun je een oplage van het kaartje bestellen. Log in, pas de geboortegegevens aan en bestel het gewenste aantal kaarten en eventueel enveloppen. Tip: laat de definitieve versie vóór je bestelt door een ander nakijken om er zeker van te zijn dat je niet over een tikfout heenkijkt. Geloof ons, dit kan de beste overkomen!
 

5. Betaal je bestelling

Je kunt je bestelling veilig, via MultiSafePay, betalen met iDeal of Mister Cash voor Belgische klanten.
 

6. Drukken en verzending

Bestel je een oplage kaarten op maandag t/m vrijdag vóór 12.00? Dan worden de kaarten dezelfde dag gedrukt en verzonden.
Bestel je een oplage kaarten op maandag t/m donderdag ná 12.00? Dan worden de kaarten de volgende dag gedrukt en verzonden.
Bestel je een oplage kaarten op vrijdag ná 12:00? Dan worden de kaartjes op maandag verzonden.
Deze planning geldt ook voor proefdrukken en enveloppen!
Let op, voor folie drukwerk hebben we 1 werkdag extra nodig om de kaartjes verzendklaar te maken. Tel dus 1 werkdag op bij bovenstaande planning.
 

7. Levering

Standaard verzenden wij binnen Nederland en naar België met GLS, de kosten bedragen voor Nederland €4,95, voor België €11,25 en voor Europa €17,50 (PostNL). Onze ervaring is dat GLS een zeer betrouwbare en snelle verzending biedt. Zij bezorgen in de regel binnen een werkdag (ook in België!), hoewel in uitzonderlijke gevallen twee werkdagen ook kan voorkomen. 
Zorg dat er iemand thuis is om het pakketje in ontvangst te nemen! Anders wordt het pakketje weer meegenomen en de volgende dag opnieuw aangeboden.
 

8. Controleer je bestelling

We horen graag nog even of jullie de kaarten en enveloppen in goede orde ontvangen hebben. Mocht dit onverhoopt niet het geval zijn, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op zodat we samen tot een oplossing kunnen komen. Belangrijk is wel de kaarten niet te verzenden! Als de kaarten al verzonden zijn kunnen we helaas geen klachten meer in behandeling nemen.