Over ons

 

PimpelmeesIngeborgMarieke

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Marieke & Ingeborg

 

De zusjes Smit

Ingeborg en Marieke Smit zijn Pimpelmees. Respectievelijk moeder van 1 zoontje (2014) en 2 zonen (2003, 2007) voelde ze de groeiende behoefte aan geboortekaartjes met zachte kleuren en een nostalgische touch. In 2009 besloten ze daarom een kleine collectie te ontwerpen en te verkopen via hun webwinkeltje. Inmiddels is het winkeltje uitgegroeid tot een echte webshop en is er naast geboortekaartjes veel meer te zien en te kopen. Er is een romantische collectie trouwkaarten, allerlei stationery (waaronder de inmiddels bekende Familieplanner) en kinderbehang waarvan kinderhartjes sneller gaan kloppen!


Wat maken de geboortekaartjes en trouwkaarten van Pimpelmees anders?

Pimpelmees schreeuwt niet, dus geen harde kleuren of grove letters, maar subtiel net als de roep van een pimpelmees. Pimpelmees gaat eigenlijk te werk als een ekster; overal haalt ze mooie papiertjes, plaatjes en stofjes vandaan. Samen met haar eigen tekeningetjes en knipsels worden hiervan de originele Pimpelmees geboortekaartjes en trouwkaarten gemaakt. Door deze gelaagdheid worden de kaartjes kleine kunstwerkjes die nog lang op de koelkast hangen of in de vensterbank staan. En dat is natuurlijk leuk, vooral als jullie eigen namen of de naam van jullie kindje op de voorkant staat! 


Ingeborg en Marieke 1985


Ontwerp in opdracht

Wij krijgen regelmatig aanvragen voor webdesign en huisstijl ontwerp. Helaas kunnen wij deze aanvragen niet in behandeling nemen omdat wij ons volledig willen richten op de Pimpelmees producten. Voor andere ontwerpen (redactionele illustraties, boekomslagen e.d.) kan je contact opnemen met Studio Ping.