FAQ

 

Oftewel.., de veelgestelde vragen. 
Staat je vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact op via vragen@pimpelmees.com.
 

Wat is de minimale afname van geboortekaarten?

De minimale afname is 35 stuks en deze worden als pakket verstuurd. We kunnen de kaartjes niet direct naar familie en vrienden verzenden.
 

Welke formaten bieden jullie aan?

We bieden gevouwen kaarten aan in vierkant formaat 11x11 cm, 13x13 cm en 15x15 cm. Sommige ontwerpen zijn ook verkrijgbaar als ongevouwen kaart in vierkant formaat 12,5x12,5 cm en staand/liggende formaat 10,5x21 cm. Het formaat van de enveloppen is respectievelijk 12x12 cm, 14x14 cm, 15,5x15,5 cm, 14x14 cm en 11x22 cm.
 

Wat kosten jullie geboortekaarten?

De prijs verschilt per kaarttype, papiersoort en aantal. Op de prijzenpagina kun je alle mogelijkheden en bijbehorende prijzen bekijken.
 

Is het mogelijk gebruik te maken van een tekstwissel?

Ja, dat is mogelijk. Je kunt je opgeslagen kaart kopiëren, een tweede versie maken en daarop een tekstwissel doorvoeren. Dit kan handig zijn als je een deel van de kaarten in een andere taal wilt laten drukken, bij het aankondigen van een kraamborrel of wanneer je een selecte groep van meer of minder info wilt voorzien. Alle kaartjes worden gewoon in één pakket aangeboden en je betaalt ook maar één keer de verzendkosten.
 

Bieden jullie verschillende papiersoorten aan?

Jazeker, de keuze van het papiersoort bepaalt mede de uitstraling van je kaart. Je hebt de keuze uit de volgende varianten:

- glad wit papier: stevige papiersoort, beide zijden met gladde, matte finish. Dit is ons standaard papier.
- natuurkarton: volledig matte papiersoort zonder finish.
- parelmoer papier: luxe papiersoort met een prachtige schittering.
- papier structuur: papiersoort met de uitstraling van geschept papier (reliëf). Dit papier komt vooral goed tot zijn recht bij kaartjes met een witte achtergrond.

Kaartjes met zilver-, brons of goudfolie worden gedrukt op een vaste papiersoort die geschikt is voor foliedruk. Je kunt in dit geval dus niet zelf een papiersoort kiezen.
 

Wat is een proefdruk?

Een proefdruk is een proefexemplaar van je opgeslagen geboortekaartje. Deze bestel je vooraf zodat je goed kunt beoordelen hoe het kaartje eruit ziet. Je kiest bij de bestelling van de proefdruk een papiersoort en de kleur van de envelop. Je krijgt bij de proefdruk ook nog een kleine papierwaaier zodat je de verschillende soorten papier die wij aanbieden kunt vergelijken.
 

Hoe kan ik een proefdruk bestellen?

Na het opmaken van je favoriete kaart druk je op bestellen. Hierna kun je kiezen voor 'proefdruk'. De kaart wordt nu ook automatisch opgeslagen.
 

Hoeveel proefdrukken kan ik bestellen?

Je kunt zoveel proefdrukken bestellen als dat je zelf wilt. Houd er wel rekening mee dat je iedere keer (verzend)kosten voor de proef betaalt. Met code PK01PM kun je éénmalig kosteloos een proefdruk bestellen. Mocht de code ten onrechte weigeren, of heb je 'm al gebruikt bij een eerder kindje, neem even contact op voor een nieuwe code. De code is niet geldig voor een proefdruk met folie, deze bieden we al aan tegen gereduceerd tarief.
 

Kan ik ook vanuit België of Europa bestellen?

Dat kan zeker. Vanuit België kun je gewoon een bestelling plaatsen en betalen met Mister Cash. Voor andere landen neem even contact met ons op.
 

Hoe lang duurt de verzending naar België en Europa?

In de regel duurt verzenden naar België niet langer dan een verzending binnen Nederland. Als je rekening houdt met ongeveer 2 werkdagen voorkom je teleurstelling als het onverhoopt toch niet de volgende dag wordt aangeboden. Voor andere landen neem even contact met ons op.
 

Kunnen jullie de enveloppen vooruitzenden?

Ja, je kunt ze hier bestellen. Verzendkosten hiervoor bedragen €4,95 binnen Nederland en €11,25 voor België. 
 

Hoe worden de kaarten verzonden?

De kaarten en/of enveloppen worden als pakket van maandag t/m vrijdag verzonden en in de regel de volgende werkdag aangeboden, mits voor 12.00 uur besteld. Voor een pakket moet je een handtekening zetten voor ontvangst dus verzend het pakket naar een adres waar iemand aanwezig is. Als er niemand aanwezig is wordt het pakket de volgende werkdag opnieuw aangeboden. Na twee afleverpogingen wordt er een bericht in de bus gedaan waar je het pakket kunt afhalen. Let op, ook voor de vooruit verzonden enveloppen moet getekend worden!
 

Kan ik het pakket ook zelf volgen via internet?

Ja, dat kan. Van ieder pakket hebben we een track & trace code. Je kunt ons altijd e-mailen voor de code van jouw pakket.
 

Hoe lang duurt het voordat ik het pakket in huis heb?

Geboortekaarten voor 12.00 uur besteld worden nog dezelfde dag gedrukt en verzonden. In de regel worden ze de volgende werkdag geleverd. Dit geldt ook voor het bestellen van enveloppen of een proefdruk. Bestel je vrijdagmiddag of in het weekend dan wordt het pakket maandag verzonden en in de regel dinsdag geleverd.
Let op, voor kaartjes met folie hebben we 1 werkdag extra nodig om de kaartjes verzendklaar te maken. Tel dus 1 werkdag op bij bovenstaande planning.
 

Kan ik de kaarten en/of enveloppen ook ophalen?

Nee, dat kan helaas niet.
 

Hoe kan ik betalen?

Je kunt bij ons je bestelling betalen met iDeal en Mister Cash.
 

Hoelang worden mijn ontwerpen bewaard?

Je ontwerpen worden in principe voor onbeperkte tijd bewaard. Zo kun je de geboortekaartjes al ruim van te voren klaarzetten en aanpassen en bestellen zodra jullie kindje geboren is. Hierna kun je ze zelf verwijderen uit je account mocht je dat willen. Mocht je je account willen verwijderen neem dan even contact op, dat doen we dat voor je.
 

Waar moet mijn foto aan voldoen?

Als je een eigen foto in een ontwerp plaatst zorg er dan voor dat de foto een hoge resolutie heeft, minimaal 300 dpi. Aangezien wij dit niet kunnen controleren ben je hier zelf verantwoordelijk voor. Je kunt ons uiteraard wel om advies vragen als het zover is, we kijken graag even met je mee.